sernik na biszkoptach

Sernik na biszkoptach

Składniki

  • 250g podłużnych biszkoptów
  • 1000g sera białego
  • 6 żółtka
  • 2 białka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 150g cukru pudru
  • 500ml mleka
  • 120ml oleju
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania

  1. Ser zmielić 2 razy lub kupić gotowy w wiadereczku.
  2. Białka z cukrem ubić na puszystą pianę, dodać żółtka i ubijać do uzyskania gładkiej masy.
  3. Dodać zmielony ser i delikatnie wymieszać.
  4. Dodać do masy budynie w proszku, mleko, olej i cukier waniliowy.
  5. Całość dobrze wymieszać.
  6. Biszkopty wyłożyć na blaszce (25x36 cm)
  7. Na biszkopty nałożyć przygotowaną masę serową.
  8. Ciasto piec przez 70 min w temperaturze 165 stopni C.
  9. Po upieczeniu ciasto wystudzić.

Biszkopty Andante – zabierz je ze sobą!

Na rower

Na spacer

Na piknik